![]() |
|
|
|||||||
Gerekli Alet ve Ekipmanlar icinde 170 cm mega canak konusu , 170 cm mega marka parabol canağım var.bucanağın lnb tutucu cubukları kayıp.kac santim olduğunu bilen varmı.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler....
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yeni Üye
![]() Giriş: 16 May 2007
|
arkadaşım formulü bu - ( lnb mesafesi )Focus= (DxD):16xd - yani uzaklık mesafesi (cm)=dış çapının karesi ( cm) , bölü 16 çarpı derinlik . formulde D - dış çap ; d - derinlik ( yan bakışta antenin içe doğru bombe ölçüsü ) bilmem anlatabildim mi. *bütün ölçüleri cm veya mm yapman gerekir.*
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yeni Üye
![]() Giriş: 18 Jan 2009
|
afacan arkadaşım bende 150 cm çanak var 1998 yılında pıston motorlu taktım üç LNB montalı sabit olaraktan türksat , arabsat , horbit seyrederim başka uydulara bakmak için motoru manuel adaptör ile sirüse kadar tümüne bakarım. üstelik LNB ler eski telefen telleri ile bükülü bağlıdır. şimdiki gibi ayar vidalı falanda deyil.
gelelim senin meselene LNB çanağın tam kenarına ölçü 90 cm , kenardan 20 cm kenarın içe dogru vidalanan yeri LNB mesafe ise 80 cm . benim çanagım fiber gılas,tır 150 cm dir fakat 150 ile 175cm arasında pek fazla fark yok 1 , 2 cm kısa oluşu çanagın yukarı kalkmasına , uzun oluşuda çanağın 1 ,2 derece aşağı bakmasına sebeb olur bunları yap işin olur ben 1994 , 96 yıllarında hollandada günde beş altı çanak montajı yapardım tecrübemiz yüksektir. kendi tecrübemizdir asla yalan deyildir. hoşça kalın sağlıcakla kalınız. |
|
|
|
| Sponsored Links | |
|
|
|
![]() |
| Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|